Helvetia 

0
Dodajte proizvode za samo 300 kn i imat ćete besplatnu dostavu!

Naj >>

Pripreme

Poklon paket MagnePlus B6, ZA PRAVILNO FUNKCIONIRANJE ŽIVACA I MIŠIĆA!
dodatak prehrani


Jednokratna narudžba

Sadržaj (kom)Cijena/PaketUštedite
1. 159.0 kn   100.0 kn
    0,88 kn/tableta

Dostava 29,90 kn, za narudžbe od 300 kn je besplatna!


Poklon paket MagnePlus B6

ZA PRAVILNO FUNKCIONIRANJE ŽIVACA I MIŠIĆA!

 • Magnezij visoke bioraspoloživosti obogaćen vitaminima tipa B. Za intenzivnu nadopunu magnezija:

  • Pridonosi ispravnom funkcioniranju živaca i mišića!
  • Doprinosi smanjenju umora!
  • Pozitivno utječe na stanje kostiju i zuba!

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 tablete
  Sadržaj: 180 tableta
  Redovna cijena: 259.0 kn

  Idealno za sve one koji:

  • imaju pomanjkanje magnezija
  • obavljaju fizički zahtjevne aktivnosti
  • su izloženi psihičkim naporima
  • pate od umora i iscrpljenosti
  • ponekad imaju grčeve u mišićima
  • imaju tikove lica
  • konzumiraju veće količine alkohola, gaziranih pića ili napitaka koji sadrže kofein
  • djeci u fazi rasta, trudnicama i dojiljama
  • sportašima
  • starijim ljudima
  • dijabetičarima i osobama s visokim tlakom
  • ljudima koji imaju česte glavobolje i/ili imaju problem sa spavanjem
    

   

 • Magnezij – je bitan mineral kojeg možemo pronaći u gotovo cijelom tijelu – osobito u kostima, mišićima, živcima i jetri. Izuzetno je važan i za biljke jer je dio klorofila - zelene biljne boje potrebne za fotosintezu. Sudjeluje u aktivnostima više od 300 enzima, utječe na sintezu proteina i proizvodnju energije, podržava vitalnost i doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Također ima učinak na prijenos impulsa živaca – pridonosi ispravnom funkcioniranju živčanog sustava i zadržavanju normalnih mentalnih funkcija. Magnezij povoljno utječe na zdravlje kostiju i zubi, važan je za pravilno funkcioniranje mišića, sudjeluje u podjeli stanica.

  Među najbogatije izvore magnezija spadaju banane, orasi, bademi, žitarice, kruh od cjelovitog zrnja, čokolada i tamno lisnato povrće. Povećane doze magnezija osobito su potrebne kod djece tijekom rasta, teških fizičkih radnika i sportaša, osoba izloženih dugotrajnom psihološkom stresu, trudnica i dojilja.

  Za ispravno korištenje magnezija u tijelu (bioraspoloživost), veliki utjecaj ima njegov način pripreme za korištenje. U našoj pripremi kao izvor magnezija koristimo magnezijev citrat koji pripada spojevima s najvećom biološkom raspoloživosti magnezija za ljudsko tijelo (80-90%). Osim toga, njegovu apsorpciju i učinkovitost poboljšava vitamin B6.

   

  Vitamin B6 (piridoksin) - je topljiv u vodi i najveći izvori ovog vitamina su kvasac, jetra, riba, perad i jaja. Također je prisutan u krumpiru, smeđoj riži, orašastim plodovima, soji, mahunarkama, cjelovitim zrnima i zelenoj salati. Vitamin B6 doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca i normalnom metabolizmu homocisteina koji spada među faktore koji mogu imati blagotvoran učinak na srce i krvožilni sustav. Vitamin B6 neophodan je za ispravno funkcioniranje živčanog sustava, te podržava psihičku aktivnost i regulira aktivnost hormona. To pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.

   

  Vitamin B1 (tiamin) - je vitamin topiv u vodi koji se mora kontinuirano uzimati u hrani (jer nije konstantno u ljudskom tijelu i njegove rezerve traju samo 4 do 10 dana). Među njegovim najbogatijim izvorima su kvasac, orasi, med, meso te žitarice. Bitan je za normalan metabolizam energiju, psihološku stabilnost te pravilan rad srca i živčanog sustava.

   

  Vitamin B9 (folna kiselina) - spada u vitamine B grupe. Njezin je najbogatiji izvor zeleno povrće, ali je možemo pronaći i u jetrima, suhom mesu i kvascu. Kuhanjem se uništava do 95% folne kiseline, i zato bi bilo idealno jesti sirovo zeleno povrće. Većina stanovnika Europe pati zbog manjka folne kiseline, stoga je važno da se osigura ispravan sastav prehrane, a ostatak manjka folne kiseline treba nadoknaditi pomoću dodataka prehrani. Folna kiselina doprinosi normalnoj psihičkoj aktivnosti, ima veliku važnost u stvaranju novih krvnih stanica. Isto tako igra veliku ulogu u procesu dijeljenja stanica, važno za rast i razvoj fetusa. To je razlog zbog čega se preporuča povećana doza folne kiseline u trudnoći. Također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenost.

   

  Vitamin B12 (kobalamin) - je vitamin topiv u vodi koji ljudsko biće nije u stanju stvoriti i ovisi o unosu kroz hranu. Glavni izvori su meso, mlijeko, jaja i sir. Nema ga dovoljno u biljnim izvorima hrane, pa stoga najveći rizik od nedostatka vitamina B12 prijeti vegetarijancima, a osobito veganima. On je osobito važan za stvaranje imuniteta, za tvorbu krvi, staničnu diobu i otpornost na zamor, potreban je za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i psihičkog blagostanja.

  Aktivan sastojci po 1 tablete:

  Magnezij112,5 mg30% PDU
  Vitamin B11,1 mg100% PDU
  Vitamin B62,0 mg143% PDU
  Vitamin B122,5 µg100% PDU
  Folna kiselina200,0 µg100% PDU
  *PDU - preporučeni dnevni unos
  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 tablete

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 tablete
  Sadržaj: 180 tableta
  Redovna cijena: 259.0 kn
  Dozvoljeno: Obavijest o stavljanju na tržište Ministarstvu zdravstva 4.9.2018


  Pojedinosti o proizvodu:

  pdf
 • Komentari korisnika su u pripremi.

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 tablete
  Sadržaj: 180 tableta
  Redovna cijena: 259.0 kn   Svi proizvodi u kategoriji Energija/vitalnost

  © 2010-2022 Helvetia Apotheke