Helvetia 

0
Besplatna dostava

Naj >>

Pripreme

Poklon paket kosa i nokti, ZA PREKRASNU KOSU I ČVRSTE NOKTE!
dodatak prehrani


Jednokratna narudžba

Sadržaj (kom)Cijena/PaketUštedite
1. 157.0 kn   70.0 kn
    1,31 kn/kapsula

Besplatna dostava.


Poklon paket kosa i nokti

ZA PREKRASNU KOSU I ČVRSTE NOKTE!

  • Povoljan paket od 120 kapsula Hair&Nail Comfort. Jedinstvena kombinacija 19 aktivnih sastojaka za jaku i zdravu kosu i čvrste nokte – aminokiseline, minerali, vitamini, te vrlo bitni sastojci – ekstrakt koprive, mediteranskog bora i preslice, koji:

    • Podržava rast kose!
    • Sprječava pucanje kose i pucanje vrhova!
    • Daje kosi sjaj i čvrstoću!
    • Jača nokte i sprječavaju njihovo lomljenje!

    Preporučena dnevna doza:  1 kapsula
    Sadržaj: 120 kapsula
    Redovna cijena: 227.0 kn

    Idealno za sve one koji:

    • žele poboljšati rast kose
    • žele ojačati kosu
    • čija je kosa slaba i ispucanih vrhova
    • imaju kosu bez sjaja
    • imaju slabe i lomljive nokte
    • nisu zadovoljni stanjem svojih noktiju
  • Preslica – je višegodišnja ljekovita biljka, rasprostranjena gotovo u cijeloj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Sadrži flavonoide, tanine, saponine i posebno silicij koji se često zove mineral ljepote. Koristimo ekstrakt preslice koji garantirano sadrži minimalno 7% silicijev dioksida. Preslica se tradicionalno koristi za osvježavanje i čišćenje tijela, pomaže ukloniti višak vode iz organizma, ima povoljne učinke na vaskularni sustav i kvalitetu kostiju, poboljšava stanje kose i noktiju, potiče rast kose i jača je.

     

    Kopriva – je bogata aminokiselinama, mineralima (magnezij i mineral ljepote silicij) i vitaminima, osobito vitaminom C, koji poboljšava apsorpciju željeza u organizam, a koji se nalazi u velikoj mjeri pohranjen u koprivi. Mi koristimo ekstrakt koprive s garantiranim udjelom od najmanje 1% silicijev dioksida. Kopriva je stoljećima bila jedan od najčešće korištenih biljaka u zdravstvu u Europi. Ima pozitivan učinak na vene, srce, zglobove, kosti i imunološki sustav, ona je diuretik, doprinosi čišćenju organizma. Kopriva jača kosu i nokte, pomaže kod problema s peruti.

     

    Primorski bor – zimzeleno crnogorično stablo koje raste uglavnom u mediteranskom području. Vrlo cijenjeni ekstrakt dobija se iz kore – koja sadrži, između ostalih, proantocijanidine, flavonoide, katehine i organske kiseline. Mi koristimo ekstrakt koji garantirano sadrži minimalno 95% proantocijanidina. Utječe povoljno na disanje, doprinosi zdravlju krvožilnog sustava, a prvenstveno djeluje kao snažan antioksidans – štiti kosu i nokte od oštećenja i na taj način sprječava njihovo starenje.

     

    Metionin – pripada esencijalnim aminokiselinama, tj. aminokiselina koje naše tijelo ne može samo stvoriti i moramo ga uzimati u hrani. Podržava sintezu kolagena, vrlo je popularan sastojak proizvoda za njegu kose. Metionin se može naći osobito u ribama, jajima, jogurtu, mesu, orašastim plodovima i žitaricama.

     

    Cistein – je aminokiselina koja je ujedno i glavni izvor sumpora u ljudskom tijelu, igra važnu ulogu u stvaranju prostorne strukture proteina. Najbogatiji izvori uključuju luk, češnjak, crveni papar, brokulu, prokulica i žumanjak.

     

    Selen – je mineral koji je jedan od bitnih komponenti naše prehrane. Najbogatiji izvori selena su orasi, morski plodovi i iznutrice. Jača imunološki sustav, štiti stanice od slobodnih radikala, pridonosi normalnoj aktivnosti štitne žlijezde, izuzetno je važan za dobro stanje kose i noktiju.

     

    Cink – iako ga u ljudskom tijelu ima u relativno maloj količini (tijelo odrasle osobe sadrži samo oko 2 g cinka), ima izvanredno značajan učinak na cijeli organizam. Podržava imunološki sustav, štiti od oksidacije, ima blagotvoran učinak na plodnost, vid, kosti, kožu, kosu i nokte. Cink se nalazi u proizvodima životinjskog porijekla – jetri, mlijeku, crvenom mesu, žumanjcima, kamenicama i povrću – raznim vrstama brašna, orašastim plodovima, sjemenki bundeve i grahu.

     

    Bakar – vrlo važan element za ljudski organizam, možemo ga pronaći u jetri, orasima, kakau, gljivama, rakovima i mekušcima. Bakar štiti stanice od slobodnih radikala, doprinosi pravilnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava, važan je za pigmentaciju kože i kose, prijenos željeza, pridonosi pravilnom metabolizmu energije i održavanju dobrog stanja vezivnih tkiva.

     

    Željezo – pripada biogenim elementima, njegov glavni izvor u prehrani je meso – osobito jetra, srce i slezena – kao i mahunarke, lisnato povrće, gljive i jagode. Željezo je dio hemoglobina, crvenog krvnog pigmenta koji se nalaze u crvenim krvnim stanicama, koji osiguravaju transport kisika i time osigurava i disanje stanica i cijelog organizma. Doprinosi pravilnoj funkciji imunološkog sustava i smanjuje umor i iscrpljenost. Uključuje se u proces diobe stanica i pravilnoj aktivnosti kognitivnih funkcija (pamćenje, pažnja, koncentracija, spremnost, razumijevanje konteksta i njegove uporabe, jezik, prostorna orijentacija, ...). Nedostatak željeza u prehrani uzrokuje anemiju čiji tipični simptomi su bljedilo, vrtoglavica, umor i glavobolja. Pažnja o dovoljnoj količini željeza posebno treba biti usmjerena prema vegetarijancima, trudnicama, tinejdžerima i sportašima.

     

    Vitamin C – u vodi topiv vitamin koji podržava stvaranje kolagena potrebnog za pravilan razvoj kože, kostiju, zubi i hrskavice. Osim toga, ima mnoge druge funkcije – ima antioksidativno djelovanje i sudjeluje u zaštiti stanica, stimulira živčani sustav i imunitet, smanjuje umor i iscrpljenost. Za razliku od većine životinja i biljaka, čovjek mora primiti vitamin C iz hrane, jer ga nije u stanju sam sintetizirati. Većina vitamina C nalazi se u šipku, crnom ribizlu, agrumima, jagodama, kupusu, cvjetači, mrkvi, rajčici i špinatu. Vitamin C je vrlo osjetljiv na temperaturu, toplinskom obradom više od polovice sadržaja vitamina C se ošteti, te je to razlog zašto se preporučuje konzumirati voće i povrće u njihovom sirovom stanju.

     

    Ekstrakt kvasca – bogat je aminokiselinama, mineralima i osobito vitaminima B koji imaju blagotvoran učinak na ljepotu kose i noktiju.

     

    Biotin – često se naziva vitamin B7, H ili vitamin ljepote. Sva ta imena imaju svoje utemeljenje. Naziv biotin je izveden iz činjenice da je dio mnogih živih stanica. Označavanje vitamina slovom H odnosi se na činjenicu da je važan dio koenzima potrebnih za metabolizam masti, ugljikohidrata i proteina. I ime vitamin ljepote je izabran jer održava kožu i kosu zdravom, pozitivno utječe na živčani sustav i mentalno stanje osobe. To je vitamin topiv u vodi te je jedan od tzv. vitagena – tvari koje služe tijelu kao izvor energije. Vrlo je važan za proizvodnju energije na staničnoj razini, koristi se za metabolizam masti i proteina, uključen je u metabolizam gotovo svih stanica u našem tijelu. Poklanja kosi ljepotu i svježinu.

     

    Vitamin B1 (tiamin) – vitamin topiv u vodi koji se mora kontinuirano uzimati u hrani (jer se ne pohranjuje u ljudskom tijelu i njegove rezerve traju samo 4 do 10 dana). Među njegovim najbogatijim izvorima su kvasac, orasi, med, meso, riža te žitarice. Bitan je za normalno funkcioniranje metabolizma energije, te pravilan rad srca i živčanog sustava.

     

    Vitamin B2 (riboflavin) – topiv je u vodi i ne taloži se u tijelu. Čovjek za razliku od većine biljojeda nije u mogućnosti sintetizirati ovaj vitamin i mora ga uzimati u hrani. Među najbogatije izvore vitamina B2 pripadaju kvasac, jetra, bubrezi, mlijeko, sir, jaja, svinjetina i govedina, kakao i orašasti plodovi. Vitamin B2 je bitan za pravilno funkcioniranje metabolizma ugljikohidrata, masti i aminokiselina, te za osnovni metabolizam stanica, pošto to utječe na proces proizvodnje i pretvorbe energije u organizmu. Ima blagotvoran učinak na kožu i sluznicu, podržava vid, formiranje crvenih krvnih zrnaca i pravilnu funkciju živčanog sustava, smanjuje umor i iscrpljenost. Pomaže u zaštiti stanica od slobodnih radikala i time sprječava starenje.

     

    Vitamin B3 – koji se često naziva i niacin, nikotinamid ili vitamin PP, vitamin je topljiv u vodi i nije pohranjen u tijelu, a njegova je sinteza u organizmu ograničena (tijelo ga može dobiti primjerice iz triptofana), a time je i njegov unos s hranom neophodan. Bogati izvori vitamina B3 uključuju pivski kvasac, jetra, tuna, nemasno meso, suncokret, grah i grašak, znatna količina je također u mlijeku, jaja i mrkvu. Vitamin B3 je važna komponenta koenzima, koji su uključeni u metabolizam energije. Potreban je za pravilnu funkciju živčanog sustava i normalnu mentalnu aktivnost, za dobro stanje kože i sluznice, pomaže kod umora i iscrpljenosti. Povećana potreba vitamina B3 – povećana težina, pušenje, starost, trudnoća i dojenje.

     

    Vitamin B5 (pantotenska kiselina) – vitamin topiv u vodi te je prisutan u svim tkivima. U većoj mjeri to se može pronaći uglavnom u mesu i iznutricama, mahunarkama i tijestu od cjelovitog zrna. Vrlo je važan dio koenzima A, koji je bitan za metabolizam šećera i masti. Važan je za normalan metabolizam energije, podržava mentalne performanse, pomaže u slučaju umora i iscrpljenosti.

     

    Vitamin B6 (piridoksin) – je vitamin topljiv u vodi kojeg prvenstveno možemo pronaći u kvasacu, jetri, ribama, peradi i jajima. Također je sadržan u krumpiru, smeđoj riži, orašastim plodovima, soji, mahunarkama, cjelovitim zrnima i zelenoj salati. Vitamin B6 doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih stanica i normalnom metabolizmu homocisteina, što spada u važne čimbenike koji mogu imati blagotvoran učinak na srce i krvožilni sustav. Važan je za pravilnu funkciju živčanog sustava, potiče mentalnu aktivnost i regulira hormonsku aktivnost. Doprinosi pravilnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i zamora.

     

    Vitamin B9 (folna kiselina) – uglavnom se nalazi u zelenom lisnatom povrću (brokula, salata), ali također se može naći u jetri, kvascu, orašastim plodovima, mahunarkama, jajima, mlijeku i cjelovitim žitaricama. Folna kiselina je vrlo važna za sintezu aminokiselina, stvaranje krvi, doprinosi normalnoj psihičkoj aktivnosti, ispravnoj funkciji imunološkog sustava te smanjuje umor i iscrpljenost.

     

    Vitamin B12 (kobalamin) – je vitamin topljiv u vodi koji ljudsko biće nije u stanju stvoriti i već ga mora unositi kroz hranu. Glavni izvori su meso, mlijeko, jaja i sir. Nema ga dovoljno u biljnim izvorima hrane, pa stoga najveći rizik od nedostatka vitamina B12 prijeti vegetarijancima, a osobito veganima. Posebno je važan za imunitet, tvorbu krvi, staničnu diobu i otpornost na umor, potreban je za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i psihičko blagostanje.

    Aktivan sastojci po 1 kapsule:

    Ekstrakt preslice70,0 mg-
    Ekstrakt koprive25,0 mg-
    Ekstrakt primorskog bora20,0 mg-
    Metionin60,0 mg-
    Cistein HCl60,0 mg-
    Selen55,0 μg100% PDU
    Cink5,0 mg50% PDU
    Bakar1,0 mg100% PDU
    Željezo7,0 mg50% PDU
    Vitamin C30,0 mg37,5% PDU
    Ekstrakt kvasca50,0 mg-
    Biotin150,0 μg300% PDU
    Vitamin B11,1 mg100% PDU
    Vitamin B21,4 mg100% PDU
    Vitamin B3 (niacin)16,0 mg100% PDU
    Vitamin B5 (pantotenska kiselina)7,5 mg125% PDU
    Vitamin B61,4 mg100% PDU
    Vitamin B9 (folna kiselina)200,0 μg100% PDU
    Vitamin B122,5 µg100% PDU
    *PDU - preporučeni dnevni unos, - nije određen
    Preporučena dnevna doza:  1 kapsula

    Preporučena dnevna doza:  1 kapsula
    Sadržaj: 120 kapsula
    Redovna cijena: 227.0 kn
    Dozvoljeno: .


    Pojedinosti o proizvodu:

    pdf
  • Komentari korisnika su u pripremi.

    Preporučena dnevna doza:  1 kapsula
    Sadržaj: 120 kapsula
    Redovna cijena: 227.0 kn



   Svi proizvodi u kategoriji Koža/sunčanje

  © 2010-2020 Helvetia Apotheke