Helvetia 

Devizni tečaj 1 € = 7,5345 kn

0
Dodajte proizvode za samo 40 € i imat ćete besplatnu dostavu!

Naj >>

Pripreme

Poklon paket FerroVit, ZA EFIKASNU DOPUNU ŽELJEZA I TVORBU KRVI!
dodatak prehrani


Jednokratna narudžba

Sadržaj (kom)Cijena/PaketUštedite
1. 23,99 € 180,8 kn 12,00 €   90,4 kn  
    0,13 € | 1,0 kn / kapsula   

Dostava 3,99 € (30,1 kn), za narudžbe od 40 € (301,4 kn) je besplatna!


Poklon paket FerroVit

ZA EFIKASNU DOPUNU ŽELJEZA I TVORBU KRVI!

 • Željezo – obogaćeno s 3 ekstrakta biljaka (kopriva, hibiskus, cikla), bakrom, vitaminom C i kompleksom B vitamina – za bolju apsorpciju željeza u organizam:

  • Neophodno za izgradnju crvenih krvnih stanica!
  • Djeluje protiv umora!
  • Potiče imunitet!
    

   

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 180 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn

  Idealno za sve one koji:

  • imaju nedostatak željeza
  • žele poboljšati cirkulaciju
  • imaju lošu krvnu sliku
  • su često umorni, blijedi i bez energije
  • žele poboljšati imunitet
  • za djecu u vrijeme rasta, za trudnice i dojilje
  • za žene u vrijeme mjesečnice
  • za sportaše
  • za vegetarijance
  • za davatelje krvi

   

 • Željezo – pripada biogenim elementima, njegov glavni izvor u prehrani je meso – najviše ga ima u jetri, srcu i slezeni – kao i u mahunarkama, lisnatom povrću, gljivama i jagodama. Željezo je sastavni dio hemoglobina, crvenog pigmenta koji se nalazi u crvenim krvnim stanicama i koji osigurava prijenos kisika te na taj način osigurava opskrbu kisikom stanica i cijelog organizama. Uključeno je u proces stanične diobe i pravilno djelovanje kognitivnih funkcija (memorija, pozornost, koncentracija, spremnost, razumijevanje konteksta i njegovo korištenje, jezik, orijentacija u prostoru, ...). Željezo pridonosi pravilnoj funkciji imunološkog sustava, smanjuje umor i iscrpljenost. Nedostatak željeza u prehrani uzrokuje malokrvnost čiji su tipični znakovi bljedilo, slabost i umor. Na razinu željeza u organizmu najviše trebaju pripaziti vegetarijanci, trudnice, mladi i sportaši. U našem proizvodu koristimo željezo u obliku fumarata koji ima vrlo dobru apsorpciju.

   

  Kopriva – bogata mineralima i vitaminima, osobito vitaminom C, koji pospješuje u tijelu apsorpciju željeza, koji se u velikoj razini nalazi u koprivi. Kopriva je stoljećima bila jedna od najčešće korištenih biljaka za brigu o zdravlju. Ima pozitivan učinak na vene i srce, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod pomanjkanja željeza u organizmu. Ima diuretički učinak i revitalizirajuće djelovanje, pridonosi čišćenju organizma, pozitivno utječe na zglobove, kosti i imunitet.

   

  Hibiskus – je biljka s prekrasnim cvijetom, koja raste uglavnom u tropskim i suptropskim područjima. Ona nema samo dekorativnu funkciju, ona se također koristi kao hrana – vrlo popularni čaj priprema se iz ove biljke i u mnogim zemljama smatra se jedinstvenom poslasticom. Također je bila vrlo popularna u tradicionalnoj medicini, uključujući kinesku i indijsku (Ayurveda). Hibiskus je bogat vitaminima, mineralima, bioflavonoidima i antioksidansima, štiti stanice od slobodnih radikala i podupire imunološki sustav. Ima blagotvoran učinak na mentalno i fizičko stanje, jača organizam, daje energiju i vitalnost. To pozitivno utječe na disanje i aktivnost probavnog sustava, doprinosi uklanjanju vode iz tijela, pomaže kod viška kilograma i potiče cirkulaciju krvi.

   

  Cikla – je popularna biljka kako u kuhinji tako i u tradicionalnoj medicini od davnih vremena. Najstariji zapisi o cikli potječu iz Babilona prije 3 tisuće godina, a kasnije se proširila i u Rim. Sadrži vitamine (posebno B i C), beta karoten (provitamin A), minerale (uglavnom željezo, kalcij, magnezij, fosfor, natrij i kalij) i vlakna. Danas se često klasificira kao tzv. superhrana.

   

  Bakar – je vrlo važan element za ljudsko biće, pojavljuje se većinom u jetri, orasima, kakau, gljivama, rakovima i mekušcima. Štiti stanice od slobodnih radikala i pridonosi pravilnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava, važan je za pigmentaciju kože i kose, doprinosi pravilnom energetskom metabolizmu i održavanju dobrog stanja vezivnog tkiva. Bakar je važan za prijenos željeza.

   

  Vitamin C – je vitamin topiv u vodi koji poboljšava apsorpciju željeza u organizmu, podupire stvaranje kolagena neophodnog za pravilan razvoj kostiju, zuba, hrskavice i kože. Osim toga ima i mnogo drugih funkcija – ima antioksidativna svojstva i sudjeluje u zaštiti stanica, stimulira imunitet i živčani sustav, smanjuje umor i iscrpljenost.
  Za razliku od većine životinja, ljudsko biće ne može proizvesti vitamin C, zato ga mora primati kroz hranu. Najbogatiji izvori vitamina C su šipak, crni ribiz, kivi, brokula, papaja, naranče, limun i cvjetača. Vrlo je osjetljiv na visoku temperaturu, ukoliko se zagrije, više od polovice sadržaja vitamina C je uništena, te se iz tog razloga preporuča konzumirati povrće i voće u sirovom stanju.

   

  Vitamin B1 (tiamin) – je vitamin topiv u vodi koji se mora kontinuirano uzimati u hrani (jer se ne pohranjuje u ljudskom tijelu i njegove rezerve traju samo 4 do 10 dana). Među njegovim najbogatijim izvorima su kvasac, orasi, med, meso te žitarice. Bitan je za normalno funkcioniranje metabolizma energije, te pravilan rad srca i živčanog sustava.

   

  Vitamin B2 (riboflavin) – je vitamin topiv u vodi, ne pohranjuje se u tijelu. Čovjek, za razliku od većine biljojeda, ne može sintetizirati ovaj vitamin i mora ga primiti kroz hranu. Među najbogatije izvore vitamina B2 pripadaju kvasac, jetra, bubrezi, mlijeko, sir, jaja, svinjetina i govedina, kakao i orašasti plodovi. Ljudsko tijelo treba veću količinu vitamina B2 u razdoblju rasta i puberteta, kod povećanog fizičkog napora, kod umora, oporavka i opće iscrpljenosti. Vitamin B2 je neophodan za pravilno funkcioniranje metabolizma ugljikohidrata, masti i aminokiselina, također za bazični metabolizam stanica, te utječe na proces nastajanja i transformaciju energije u organizmu. On pomaže u održavanju zdrave kože i sluznice, poboljšava vid i pravilnu funkciju živčanog sustava, smanjuje umor i iscrpljenost. Pomaže kod zaštite stanica od slobodnih radikala. Potiče korištenje željeza u organizmu i stvaranje crvenih krvnih stanica.

   

  Vitamin B6 (piridoksin) – je topljiv u vodi i najveći izvori ovog vitamina su kvasac, jetra, riba, perad i jaja. Također je prisutan u krumpiru, smeđoj riži, orašastim plodovima, soji, mahunarkama, cjelovitim zrnima i zelenoj salati. Vitamin B6 je važan za normalan metabolizam energije, pravilno funkcioniranje živčanog sustava, smanjuje umor i podržava formiranje crvenih krvnih stanica i jačanje imuniteta. Potiče mentalnu aktivnost i regulira hormonsku aktivnost.

   

  Vitamin B9 (folna kiselina) – spada u vitamine B grupe. Njezin je najbogatiji izvor zeleno povrće, ali je možemo pronaći i u jetrima, suhom mesu i kvascu. Kuhanjem se uništava do 95% folne kiseline, i zato bi bilo idealno jesti sirovo zeleno povrće. Većina stanovnika Europe pati zbog manjka folne kiseline, stoga je važno da se osigura ispravan sastav prehrane, a ostatak manjka folne kiseline treba nadoknaditi pomoću dodataka prehrani. Folna kiselina doprinosi normalnoj psihičkoj aktivnosti, ima veliku važnost u stvaranju novih krvnih stanica. Isto tako igra veliku ulogu u procesu dijeljenja stanica, važnu za rast i razvoj fetusa. To je razlog zbog čega se preporuča povećana doza folne kiseline u trudnoći. Također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenost.

   

  Vitamin B12 (kobalmin) – je vitamin topiv u vodi koji ljudsko biće nije u stanju stvoriti i ovisi o unosu kroz hranu. Glavni izvori su meso, mlijeko, jaja i sir. Nema ga dovoljno u biljnim izvorima hrane, pa stoga najveći rizik od nedostatka vitamina B12 prijeti vegetarijancima, a osobito veganima. On je osobito važan za tvorbu krvi, staničnu diobu i otpornost na zamor, potreban je za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i psihičkog blagostanja.

  Aktivan sastojci po 1 kapsuli:

  Željezo10 mg71% PDU
  Ekstrakt koprive100 mg-
  Ekstrakt hibiskusa100 mg-
  Sušeni sok od cikle115 mg-
  Bakar500 µg50% PDU
  Vitamin C40 mg50% PDU
  Vitamin B10,55 mg50% PDU
  Vitamin B20,7 mg50% PDU
  Vitamin B60,7 mg50% PDU
  Vitamin B9100 µg50% PDU
  Vitamin B121,25 µg50% PDU
  *PDU - preporučeni dnevni unos, - nije određen
  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 180 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn
  Dozvoljeno: Obavijest o stavljanju na tržište Ministarstvu zdravstva 4.9.2018


  Pojedinosti o proizvodu:

  pdf
 • Komentari korisnika su u pripremi.

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 180 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn   Svi proizvodi u kategoriji Srce/mozak

  © 2010-2023 Helvetia Apotheke