Helvetia 

Devizni tečaj 1 € = 7,5345 kn

0
Dodajte proizvode za samo 40 € i imat ćete besplatnu dostavu!

Naj >>

Pripreme

Poklon paket ArthroPrim<sup>®</sup> Collagen, ZA ZDRAVE, FLEKSIBILNE I MOBILNE ZGLOBOVE!
dodatak prehrani


Jednokratna narudžba

Sadržaj (kom)Cijena/PaketUštedite
1. 23,99 € 180,8 kn 12,00 €   90,4 kn  
    0,20 € | 1,5 kn / kapsula   

Dostava 3,99 € (30,1 kn), za narudžbe od 40 € (301,4 kn) je besplatna!


Poklon paket ArthroPrim® Collagen

ZA ZDRAVE, FLEKSIBILNE I MOBILNE ZGLOBOVE!

 • Jedinstvena kombinacija kolagena tipa I, II i III obogaćena enzimima (bromelain, papain), MSM, natrijevom soli hijaluronske kiseline, mineralima (mangan i bakar), vitaminom C i ekstraktom vražje kandže za zdrave, fleksibilne i mobilne zglobove, koja:

  • Doprinosi zdravlju zglobova!
  • Podržava fleksibilnost zglobova i tetiva!
  • Pomaže u poboljšanju mobilnosti!

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 120 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn

  Idealno za sve one koji:

  • Pretjerano opterećuju zglobove
   • teški fizički radnici
   • sportaši
   • osobe s prekomjernom tjelesnom težinom
  • imaju istrošene zglobove
   • ljudi srednje i starije dobi
  • žele poboljšati fleksibilnost i mobilnost zglobova
    

   

 • Kolagen – je protein netopljiv u vodi koji je osnovni građevni element vezivnog tkiva, tj. kostiju, hrskavice, ligamenata i kože. On predstavlja više od četvrtine svih bjelančevina u ljudskom tijelu. Postoji nekoliko vrsta kolagena:

   

  Kolagen tipa I – je najrašireniji tip kolagena, koji se prvenstveno nalazi u koži, kostima, ligamentima i tetivama. Unutar ligamenata i tetiva nalaze se snažna vlakna koja se nastavljaju vezati u snopove te su vrlo elastični i snažni. Unutar kože stvaraju složenu strukturu vlakana koja osigurava njenu čvrstoću.

  Kolagen tipa II – nalazi se uglavnom u hrskavici u kojoj formira kompleksnu prostornu strukturu otpornu na pritisak.

  Kolagen tipa III – tzv. kolagen embrionalne evolucije uglavnom se nalazi u brzo rastućim tkivima, kasnije se zamjenjuje kolagenom tipa I.

   

  Budući da je kolagen tipa II najvažniji za hrskavicu, pripremili smo jedinstvenu mješavinu kolagena u kojoj kolagen tipa II značajno prevladava:

  • Ekstrakt hrskavice morskog psa (20 mg) – sadrži najmanje 30% kolagena tipa II, a naročito hondroitin sulfat i hijaluronsku kiselinu.
  • Ekstrakt pileće hrskavice (20 mg) – sadrži najmanje 50% kolagena tipa II.
  • Kolagen svinjetine tipa IIsadrži 40 mg kolagena tipa II.
  • Kolagen ribe tipa I, II i IIIsadrži 80 mg kolagena tipa I, II i III.

   

  Harpagophytum procumbens (vražja kandža) – je biljka koja dolazi iz Južne Afrike, može se je pronaći uglavnom na području pustinje Kalahari. Uglavnom je poznata po svojem narodnom nazivu – vražja kandža. Stoljećima se koristila u tradicionalnoj medicini Pigmeja, osobito kao rješenje kod problema sa zglobovima. Vražja kandža sadrži širok spektar aktivnih sastojaka – posebno saharida i iridoida (harpagida, harpagosida). U našim proizvodima koristimo standardizirani ekstrakt s minimalno 5% harpagosida. Vražja kandža pomaže i kod gubitka apetita, poboljšava probavu, pridonosi zdravlju zglobova, njihovoj fleksibilnosti i mobilnosti.

   

  Hijaluronska kiselinačini jednu od glavnih komponenti međustanične mase vezivnih tkiva, hrskavice i kože. Njena najvažnija značajka je sposobnost vezivanja vode u tkivu (jedna molekula hijaluronske kiseline je u mogućnosti da veže na sebe oko tisuću puta više vode). Tekućina ("za podmazivanje zglobova"), koju hijaluronska kiselina pomaže da se zadrži u hrskavici, služi kao amortizer.

   

  MSM (metilsulfonilmetan) – može se naći u gotovo svim živim organizmima, te je važan izvor sumpora za njih. Za razliku od ostalih sumpornih spojeva, on nema neugodan miris ili okus.

   

  Bromelain – je cjelokupan naziv skupine enzima* koji se nalaze u svježem ananasu i sokovima od ananasa. Podržava cijepanje supstanci proteinske prirode, pri višim temperaturama se raspada, pa je poželjno izbjegavati toplinsku obradu.
  *Enzimi su biokatalizatori koji kontroliraju većinu biokemijskih procesa u organizmu.

   

  Papain – je enzim, koji se najčešće nalazi u soku nezrelog papajskog voća. Podržava cijepanje proteina (peptidi, amidi i esteri).

   

  Mangan – je element u tragovima, a glavni izvor za ljude su biljke kao što su žitarice, špinat, orašasti plodovi, grašak, masline i borovnice. Mangan je važan za pravilan rad metabolizma energije i zaštitu stanica od slobodnih radikala, pridonosi dobrom stanju kostiju i održavanju normalnog stanja vezivnog tkiva, a time utječe i na bolju mobilnost.

   

  Bakar – vrlo važan element za ljudski organizam, koji se uglavnom pojavljuje u jetri, orasima, kakau, gljivama, rakovima i mekušcima. Bakar štiti stanice od slobodnih radikala, podržava ispravnu funkciju imunološkog i živčanog sustava. Važan je za prijenos željeza, pigmentaciju kose i kože, pridonosi pravilnom radu metabolizma energije i održavanju normalnog stanja vezivnog tkiva, a time i na bolju mobilnost.

   

  Vitamin C – vitamin topiv u vodi koji podupire stvaranje kolagena neophodnog za pravilan razvoj kostiju, zuba, hrskavice i kože. Osim toga ima i mnogo drugih funkcija - štiti stanice od slobodnih radikala, stimulira imunitet i živčani sustav, smanjuje umor i iscrpljenost. Za razliku od većine životinja, ljudsko biće ne može proizvesti vitamin C, zato ga mora primati kroz hranu. Najbogatiji izvori vitamina C su šipak, crni ribiz, kivi, brokula, crveni ribiz, papaja, naranče, limun i cvjetača. Vrlo je osjetljiv na visoku temperaturu, ukoliko se zagrije, više od polovice sadržaja vitamina C je uništena, te se iz tog razloga preporuča konzumirati povrće i voće u sirovom stanju.

   

  Aktivan sastojci po 1 kapsuli:

  Ekstrakt hrskavice morskog psa20 mg-
  (min. 30% kolagena tipa II)
  Ekstrakt pileće hrskavice20 mg-
  (min. 50% kolagena tipa II)
  Kolagen svinje tipa II40 mg-
  Riblji kolagen (tip I, II i III)80 mg-
  Ekstrakt vražje kandže100 mg-
  Natrijeva sol hijaluronske kiseline10 mg-
  MSM (metilsulfonilmetan)40 mg-
  Bromelain20 mg-
  Papain20 mg-
  Mangan300 µg15% PDU
  Bakar150 µg15% PDU
  Vitamin C12 mg15% PDU
  *PDU - preporučeni dnevni unos, - nije određen
  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 120 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn
  Dozvoljeno: Obavijest o stavljanju na tržište Ministarstvu zdravstva 4.9.2018


  Pojedinosti o proizvodu:

  pdf
 • Komentari korisnika su u pripremi.

  Preporučena dnevna doza:  1 - 2 kapsule
  Sadržaj: 120 kapsula
  Redovna cijena: 35,99 € | 271,2 kn   Svi proizvodi u kategoriji Zglobovi i kosti

  © 2010-2023 Helvetia Apotheke